Jarenlange ervaring     Vakmanschap      Juiste kwaliteit

Keuringsbedrijf VKI Nederland

Keuren gevelladder (NEN EN ISO 14122)

Welkom bij Keuringsbedrijf VKI Nederland, uw vertrouwde partner voor het keuren van gevelladders. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel, en we zijn er trots op u de meest uitgebreide keuringsdiensten aan te bieden. Op deze pagina duiken we dieper in op waarom het keuren van gevelladders van essentieel belang is en waarom Keuringsbedrijf VKI Nederland uw beste keuze is.

Jarenlange ervaring    
Vakmanschap     
Juiste kwaliteit

Vraag direct je offerte aan!

Waarom periodiek onderhoud van uw gevelladder essentieel is voor veiligheid

Veiligheid op de werkplek is van het grootste belang, met name wanneer het aankomt op taken op hoogte. In dit kader speelt de gevelladder een cruciale rol. Een periodieke keuring van gevelladders is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het vormt ook een essentiële stap om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Tijdens deze keuringen worden potentiële gebreken geïdentificeerd en aangepakt, waardoor ongevallen en letsel worden voorkomen. Het besef dat een goed onderhouden gevelladder bijdraagt aan een veilige werkomgeving, waarin werknemers met vertrouwen hun taken op hoogte kunnen uitvoeren, benadrukt het belang van regelmatige keuringen. Door te investeren in het keuringsproces van gevelladders investeren bedrijven niet alleen in de naleving van de wetgeving, maar bovenal in de bescherming van hun waardevolle personeel.”

Keuring van gevelladders
(NEN EN ISO 14122)

Het keuren van gevelladders volgens de NEN EN ISO 141224 norm is van essentieel belang om een veilige werkomgeving op hoogte te waarborgen. Deze norm legt specifieke eisen en richtlijnen vast voor gevelladders. Door regelmatig keuringen uit te voeren volgens de NEN EN ISO 14122 norm worden eventuele gebreken of slijtage tijdig geïdentificeerd, wat de veiligheid van werknemers die deze ladders gebruiken aanzienlijk verhoogt.

De NEN EN ISO 14122 norm stelt niet alleen eisen aan het ontwerp en de constructie van gevelladders, maar benadrukt ook het belang van periodieke inspecties en keuringen. Tijdens deze keuringen worden verschillende aspecten beoordeeld, zoals de staat van de sporten, scharnieren, bevestigingsmiddelen en anti-slipvoorzieningen. Eventuele tekortkomingen worden vastgelegd en gerapporteerd, waarna passende maatregelen kunnen worden genomen om de veiligheid te herstellen.

“De kwaliteit van uw diensten begint bij de veiligheid van uw materiaal”

Hier zijn we trots op

Wij hebben ervaring met het keuren van gevelladders. Dat zie je terug in deze cijfers

Door de jaren heen heeft VKINL waardevolle expertise opgebouwd op het gebied van keuringen en inspecties van gevelladders. We begrijpen hoe essentieel het is om ervoor te zorgen dat deze ladders veilig en betrouwbaar zijn. Wij werken met aandacht om grondige inspecties uit te voeren, waarbij we streven naar de hoogste normen. We zijn toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid en gemoedsrust van onze klanten, en we zetten ons in om ervoor te zorgen dat gevelladders voldoen aan de strengste veiligheids- en betrouwbaarheidsnormen.

Inspecties voltooid

Klanten geven ons een

Keuringen voltooid

Over Keuringsbedrijf VKI Nederland B.V.

Keuringsbedrijf VKI Nederland B.V. is in 2022 opgericht met als voornaamste doel onze klanten volledig te ontzorgen. Dankzij onze uitgebreide ervaring op het gebied van veiligheid, keuringen, inspecties en materiaalbeheer, kunt u erop vertrouwen dat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat. Elke keuring wordt op maat uitgevoerd en is uniek. Vanuit deze benadering zullen wij elke keuring en inspectie tot een succes maken. Met slechts één aanspreekpunt nemen wij de verantwoordelijkheid voor alle keuringen en inspecties op ons! De rapportage die u van VKI Nederland ontvangt, voldoet aan alle geldende eisen en criteria.

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het keuren van gevelladders, waarbij we specifieke aandacht besteden aan de veiligheid en conformiteit van deze belangrijke apparatuur. U kunt erop vertrouwen dat VKI Nederland uiterst zorgvuldig te werk gaat bij het keuren van gevelladders, zodat uw veiligheidsnormen altijd worden nageleefd.

Tevreden klanten

Zij maakte eerder gebruik van Keuringsbedrijf VKI Nederland B.V.

Veelgestelde vragen over:

Hoe vaak moet een ladder gekeurd worden?
Het regelmatig laten keuren van uw ladders is cruciaal voor zowel de levensduur als de veiligheid ervan. Door verschillende omstandigheden en langdurig gebruik kunnen ladders slijtage vertonen. Volgens de Arbowet is het daarom verplicht om jaarlijks een keuring voor ladders en trappen te laten uitvoeren.
Wie mag een ladder keuren?
Volgens de Arbowet mag de inspectie van onder andere ladders, trappen, elektrische apparaten, rolsteigers, hijsbanden, enzovoort, worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon, rechtspersoon of instelling zoals Keuringsbedrijf VKI Nederland.
Welke trappen moeten gekeurd worden?
Bijna elke trap of ladder. De NEN 2484 is een norm die betrekking heeft op de inspectiemethoden voor trappen en ladders.

Contact opnemen