Jarenlange ervaring     Vakmanschap      Juiste kwaliteit

Onze diensten

Als keuringsbedrijf neemt VKI Nederland B.V. graag de volledige verantwoordelijkheid voor de keuringen en inspecties van uw bedrijf. Wij voeren een uitgebreid scala aan keuringen en inspecties zelf uit en onderhouden tegelijkertijd een goede samenwerkingen met diverse partners. Hierdoor zijn wij in staat een totaal pakket aan diensten aan te bieden, waardoor uw bedrijf volledig wordt ontzorgt.

Zorg dat het veilig is

Wij helpen u met de volgende keuringen en inspecties

Elektrisch gereedschap

Bij de inspectie van elektrisch gereedschap controleren we nauwkeurig de veiligheid en functionaliteit om een betrouwbare werking te waarborgen.

Lees meer

Ladders & trappen

Het inspecteren van ladders en trappen is essentieel voor veiligheid op de werkplek. Regelmatige controles garanderen betrouwbaarheid en voorkomen ongelukken.

Valbeveiliging

Bij de inspectie van valbeveiliging controleren we nauwkeurig alle apparatuur en systemen om een veilige werkomgeving op hoogte te waarborgen.

Keuren kooiladders

Bij het keuren van kooiladders voeren we een grondige inspectie uit van de valbeveiliging. Deze inspectie omvat een gedetailleerde controle van alle apparatuur en systemen, met als doel een veilige werkomgeving op hoogte te waarborgen.

Lees meer

Keuren gevelladders

Bij het keuren van gevelladders staat veiligheid voorop. Onze keuring van valbeveiliging omvat een grondige controle van alle apparatuur en systemen, met als doel een veilige werkomgeving op hoogte te garanderen.

Lees meer

Keuren brandblussers

Het regelmatig keuren van brandblussers is essentieel voor optimale veiligheid. VKI Nederland biedt professionele keuringen volgens de hoogste normen.

Lees meer

Keuren elektrisch gereedschap NEN3140

Het keuren van elektrisch gereedschap volgens de NEN3140-norm is van essentieel belang om de veiligheid op de werkplek te waarborgen. Deze norm, opgesteld door het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN), specificeert de eisen voor het veilig gebruik van elektrische installaties en apparatuur. Bij het keuren van elektrisch gereedschap volgens NEN3140 worden verschillende aspecten beoordeeld, waaronder de staat van het gereedschap, de elektrische bedrading, aarding en isolatie. Deze periodieke keuringen zorgen ervoor dat het gereedschap voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en minimaliseren het risico op elektrische ongevallen op de werkvloer. Bedrijven dienen zich bewust te zijn van de verantwoordelijkheid om regelmatig keuringen uit te voeren, niet alleen om aan wettelijke eisen te voldoen, maar ook om de veiligheid van hun medewerkers te waarborgen.

Waarom moet gereedschap gekeurd worden?
Het keuren van arbeidsmiddelen is noodzakelijk voor zowel de veiligheid van de werknemers als de werkomgeving. De keuring van arbeidsmiddelen dient minimaal één keer per jaar gedaan te worden volgens de ARBO wet en de Europese richtlijn 89/655/EEG.

Wat moet er NEN 3140 gekeurd worden?
Welke apparaten vallen onder NEN 3140? Hierbij moet gedacht worden aan alle apparaten waar een stekker aan zit! Van koffiezet apparaat tot boormachine, van decoupeerzaag tot magnetron, van verlengsnoer tot zaagmachine en van stofzuiger tot een haakse slijper. Het geldt voor zowel 230 volt als 400 volt.

Onze keurmeesters zijn in het bezit van een NEN3140 vakbekwaam certificaat.

Trappen en ladders keuren

Het keuren van trappen en ladders is een cruciale stap om een veilige werkomgeving te waarborgen. Overeenkomstig de geldende normen, zoals de NEN 2484 en NEN 2718, moeten trappen en ladders periodiek worden geïnspecteerd en gekeurd. Tijdens deze keuringen worden diverse aspecten beoordeeld, zoals de algehele staat van de trap of ladder, mogelijke gebreken, stabiliteit en de kwaliteit van bevestigingsmiddelen. Het doel van deze keuringen is niet alleen om te voldoen aan wettelijke voorschriften, maar vooral om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Het tijdig identificeren en verhelpen van eventuele tekortkomingen draagt bij aan het minimaliseren van het risico op ongevallen en het creëren van een veilige werkomgeving op hoogte. Bedrijven dienen zich bewust te zijn van het belang van regelmatige keuringen en ervoor te zorgen dat trappen en ladders aan alle veiligheidseisen voldoen.

Welke ladders moeten gekeurd worden?
Welke ladders moeten gekeurd worden? Alle ladders die een werkgever in bezit heeft of gebruikt voor werknemers of derden, moeten gekeurd worden. Dus bijvoorbeeld enkele ladders, tweedelige ladders, reformladders, vouwladders, telescoopladders, kooiladders, ladder accessoires of dakladders enz.

Hoe vaak moet draagbaar Klimmaterieel gekeurd worden?
Een periodieke keuring volgens de NEN 2484 / Besluit Draagbaar Klimmaterieel geeft u inzicht hierin. In deze norm is vastgelegd aan welke minimale eisen ladders en trappen voor professioneel gebruik moeten voldoen. Normaliter is een jaarlijkse keuring vereist.

Tevreden klanten

Zij maakte eerder gebruik van Keuringsbedrijf VKI Nederland B.V.

VKINL.Shop

VKINL.SHOP is een onderdeel van Keuringsbedrijf VKI Nederland B.V. Onze missie is het bevorderen van veilig werken op hoogte en een veilige werkplek, zowel op de bouwplaats als in de werkplaats. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan producten die voldoen aan zowel de Nederlandse als Europese normen en voorschriften, met de nadruk op veiligheid en kwaliteit.
Onze selectie is zorgvuldig samengesteld om uw werkomgeving veiliger te maken, waarbij we specifieke aandacht besteden aan werken op hoogte en een veilige werkplek. Mocht u het gewenste product niet aantreffen in onze webshop, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te assisteren. Samen streven we naar een veilige werkomgeving

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied
VKINL is actief in heel Nederland en verzorgt keuringen en inspecties. Of het nu gaat om het keuren van elektrisch gereedschap of het inspecteren van roostervloeren, VKINL staat klaar om een uitgebreide en professionele diensten te leveren. Wij zorgen ervoor dat alle keuringen en inspecties voldoen aan de hoogste normen en regelgeving.
Hoe snel kan ik een offerte verkrijgen?
Wanneer u een offerte aanvraagt, sturen we binnen 24 uur een reactie.
Wil je een snellere reactie? Dan kun je naar ons bellen +31 (0) 858001214 😊.
Welke certificaten heeft VKINL in bezit?

Wij hebben de volgende certificaten:

• Keurmeester NEN3140
• Keurmeester NEN1010
• Keurmeester ladders en trappen
• Keurmeester aluminium rolsteigers
• Keurmeester valbeveiliging
• Keurmeester kooiladders

Deze certificaten kunnen wij eventueel op voorhand tonen.

Ik heb met spoed een keuring nodig, kan dit?
Er kan met spoed een keuring aangevraagd worden.
Zodra wij de aanvraag binnen hebben controleren wij of er een plekje beschikbaar is.
Hoe lang duurt een gemiddelde keuring of inspectie?

De duur van een keuring of inspectie kan variëren per opdracht. Wilt u meer informatie over de duur van de keuring of inspectie? Dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Contact opnemen